Vingerhoedje verdwijnt al zeker uit Monopoly

Het vingerhoedje, sinds jaar en dag een van de pionen van Monopoly, zal uit het spel verdwijnen. Dat weet het persagentschap AP.

Producent Hasbro had eerder al een verkiezing voor nieuwe pionnen geopend. Iedereen kon daarbij kiezen tussen 56 mogelijke nieuwe symbooltjes. De huidige zouden verouderd zijn. Onder de mogelijke nieuwe speelfiguurtjes zitten onder meer een hashtag, een emoji en een badeentje. Ook een colaflesje, een surfplank, een computer en een frietzakje behoren tot de mogelijkheden. Het tachtig jaar oude auto’tje zou dan weer mogelijk vervangen worden door een spiksplinternieuwe racewagen.

We moeten mogelijk wel afscheid nemen van grootmoeders strijkijzer, de antieke kruiwagen en de hoge hoed die in de mode was in de jaren 40. Het is nog niet zeker welke Monopoly-iconen, behalve dan het vingerhoedje, de duimen zullen moeten leggen in de nieuwe versie en door welke nieuwkomers ze vervangen zullen worden. Heel lang moeten we echter niet meer wachten op die informatie. Op 19 maart wordt de nieuwe lichting bekendgemaakt. Vanaf augustus ligt de nieuwe versie van het spel in de winkelrekken.