WB baanwielrennen Cali - Lotte Kopecky pakt goud in omnium, brons voor Ghys in puntenkoers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgen hebben het gisteren uitstekend gedaan op de eerste dag van de wereldbekermanche baanwielrennen in het Colombiaanse Cali. Zo won Lotte Kopecky goud in het omnium en was Robbe Ghys goed voor brons in de puntenkoers. In de ploegenachtervolging voor mannen eindigde België (met naast Ghys ook Lindsay De Vylder, Bryan Boussaer en Jonas Rickaert) als zevende. De 21-jarige Kopecky begon met een tweede plaats in de scratch, won daarna de tempo race, werd opnieuw tweede in de afvallingskoers en had voldoende aan een veertiende plaats in de puntenkoers om haar eindzege veilig te stellen. Ze totaliseerde 128 punten, tien meer dan de Britse Emily Nelson en veertien meer dan de Italiaanse Rachele Barbieri en won haar eerste WB-omnium. Dankzij haar zege in Cali is ze na drie WB-manches ook ruim leider in de wereldbekerstand.

De 20-jarige Ghys pakte in de puntenkoers na 120 ronden en twaalf sprints 16 punten en was goed voor brons. Hij moest enkel de Ier Mark Downey (35 ptn) en de Deen Niklas Larsen (25) voor zich dulden.

Ook vandaag en morgen komen er nog een pak landgenoten in actie in Cali. Vandaag is er de ploegenachtervolging voor vrouwen (met naast Kopecky ook Gilke Croket, Annelies Dom en Kaat Van der Meulen), de sprint met Nicky Degrendele, de scratch met Van der Meulen en het omnium voor mannen met Lindsay De Vylder. Morgen rijdt Degrendele de keirin en Kopecky de puntenkoers.

bron: Belga