Ronde van de Algarve – André Greipel verslaat John Degenkolb in massaspurt

Ronde van de Algarve - André Greipel verslaat John Degenkolb in massaspurt

André Greipel heeft zaterdag in een massaspurt de vierde rit in de 43e Ronde van de Algarve (cat. 2.BC) gewonnen. Na 203,4 kilometer van Almodovar naar Tavira rekende de Duitser van Lotto Soudal in een spannende massasprint af met zijn landgenoot John Degenkolb en de Nederlander Dylan Groenewegen. In de eerste etappe beet een boze André Greipel nog in het zand tegen de Colombiaan Fernando Gaviria, maar bij de tweede sprinterskans kon de Duitser dus revanche nemen. Met dank aan zijn ploegmaats, want die moesten de mouwen opstropen om drie vroege vluchters terug te halen. Pas twee kilometer voor de streep zat de aanval van Taco van der Hoorn, Ryan Mullen en Dion Smith erop.
In de spurt die volgde, lieten de Duitsers hun snelle benen zien. Jasper Stuyven piloteerde John Degenkolb, maar die zag Greipel in de spurt naast zich komen. Uiteindelijk gooiden de twee bijna synchroon hun voorwiel over de streep en moest de fotofinish uitsluitsel bieden. Greipel kreeg daarbij zijn tweede zege van het seizoen toegewezen. Nederlands kampioen Dylan Groenewegen werd derde, Stuyven eindigde nog als vijfde. Gaviria moest met een zevende plek tevreden zijn.
In de stand verandert er niets. De Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) blijft aan de leiding. De Pool Michal Kwiatkowski is tweede op 0:22, de Spanjaard Jonathan Castroviejo derde op 0:36. Op een achtste plek is Tiesj Benoot, ploegmakker van Greipel, nog altijd de beste Belg. De slotrit van zondag, met aankomst bovenop de Alto do Malhao, kan nog voor verschuivingen zorgen.

.

bron: Belga