Nafi Thiam start BK indooratletiek met verbetering van persoonlijk record op 60m horden

Nafi Thiam start BK indooratletiek met verbetering van persoonlijk record op 60m horden

Nafissatou Thiam heeft tijdens de reeksen van de 60 meter horden bij de vrouwen op het BK indooratletiek in de Topsporthal in Gent haar persoonlijk record verbeterd. De 22-jarige Thiam etaleerde meteen haar goede vorm door in de reeksen van de 60 meter horden 8.38 op de tabellen te zetten, een verbetering van haar persoonlijk record met vier honderdsten van een seconde. Later op de dag komt de regerende olympische kampioene op de zevenkamp in Gent nog in actie in de finale van de 60 meter horden en het hoogspringen.

Nadien maakt Thiam bekend of ze begin volgende maand zal deelnemen aan de vijfkamp op het EK indoor in de Servische hoofdstad Belgrado (3-5 maart). Aanvankelijk stond dat EK niet op haar programma.

Vorige week kwam Thiam voor het eerst weer in competitie sinds ze op 9 september 2016 het hoogspringen won op de Memorial Van Damme in Brussel. In Parijs won ze meteen een gemengde driekamp (verspringen, kogelstoten en 60m horden) voor mannen en vrouwen en dat met een persoonlijk record in het kogelstoten. In de Franse hoofdstad verbeterde ze haar persoonlijk record met 55 centimeter door het projectiel 15m35 ver te gooien.

bron: Belga