Jupiler Pro League - Zulte Waregem schiet pas in de tweede helft wakker tegen Sint-Truiden en wint ruim

Zulte Waregem blijft Club Brugge en Anderlecht op de hielen zitten. De fusieclub klopte op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League Sint-Truiden met 4-1. Zulte Waregem werkte pas diep in de tweede helft de 0-1 ruststand weg. Sint-Truiden was in de eerste helft de betere ploeg, en leidde bij de rust verdiend met 0-1 na een goal van Steven De Petter (32.). Zulte Waregem kwam sterker uit de kleedkamer en Lukas Lerager (54.) zorgde al snel voor de gelijkmaker. Essevee wilde meer, maar moest tot enkele dolle minuten in het slot van de match wachten om STVV tegen het canvas te meppen. Babacar Gueye (72.), de onvermijdbare Mbaye Leye (77.) en Onur Kaya (81.) zorgden voor de 4-1 eindstand.

In de stand blijft Zulte Waregem met vijftig punten in het spoor van leider Club Brugge (55 punten) en Anderlecht (52 punten). De Brusselaars spelen zondag wel nog in Oostende. Sint-Truiden (26 punten) ziet Eupen en Waasland-Beveren, die respectievelijk wonnen van Kortrijk (1-0) en Moeskroen (1-2), over zich springen met 27 punten. De Kanaries staan veertiende, met wel acht punten meer dan hekkensluiter Moeskroen.