Jupiler Pro League - Waasland-Beveren en Eupen pakken gouden driepunter in strijd om behoud

Waasland-Beveren heeft zaterdag op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League Moeskroen geklopt met 1-2. Dankzij de zege zijn de Oost-Vlamingen zo goed als zeker van het behoud in eerste klasse. Ook Eupen, dat Kortrijk met 1-0 opzij zette, speelt volgend seizoen haast zeker in de hoogste afdeling. Moeskroen, dat moest winnen om de hoop op het behoud levend te houden, begon het beste aan de partij. Anderlecht-huurling Nathan Kabasele (25.) tekende halfweg de eerste helft voor de 1-0 op aangeven van Simon Diedhiou. De Henegouwers gingen op zoek naar een tweede doelpunt, maar in de toegevoegde tijd kwam Waasland-Beveren op gelijke hoogte. Rudy Camacho (45.+3) trapte een penalty voorbij Moeskroen-keeper Matej Delac.

In de tweede helft hielden beiden teams elkaar lang in evenwicht. Pas in de slotfase prikte Steeven Langil (81.), ex-Moeskroen, de 1-2 tegen de touwen. "Les Hurlus" probeerden in een slotoffensief nog een punt uit de brand te slepen, maar de bezoekende verdediging stond pal.

In de stand doet Waasland-Beveren een erg goede, en Moeskroen een erg slechte zaak. De Oost-Vlamingen staan dertiende met 27 punten en zijn zo goed als gered. Moeskroen blijft rode lantaarn met achttien punten, vier minder dan de vijftiende Westerlo.

Eupen en Kortrijk boden lang weinig spektakel. Pas in de tweede helft kregen de fans aan de Kehrweg waar voor hun geld. Teddy Chevalier en Idriss Saadi misten voor Kortrijk, terwijl aan de overkant Luis García botste op doelman Michail Sifakis. Tien minuten voor tijd zorgde Moussa Wague (80.) dan toch voor de verlossende 1-0 voor Eupen met een harde knal. Enkele minuten voordien was Kortrijkzaan Anthony Van Loo tegen zijn tweede gele kaart aangelopen.

Eupen (27 punten) is dankzij de zege zo goed als gered. Kortrijk (30 punten) blijft tiende.