BK indooratletiek - Nafi Thiam stelt beslissing omtrent EK-deelname nog uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafi Thiam beslist pas komende week of ze zal deelnemen aan de vijfkamp op het EK indoor in de Servische hoofdstad Belgrado (3-5 maart). Dat maakte de olympische kampioene in de zevenkamp zaterdag na afloop van het BK indoor in Gent bekend. "Ik wil het komende week eerst nog bespreken met mijn coach Roger Lespagnard", vertelde de 22-jarige Thiam. "Ik moet nu niet beslissen en wil mezelf daarvoor ook geen druk opleggen."

Aanvankelijk stond het EK indoor niet op het programma van Thiam, maar de goede vorm die ze al vroeg op het seizoen in de benen heeft, deed haar toch twijfelen. "Deze vorm verrast me enigszins wel, ook vandaag zat het weer goed, maar we moeten er ook niet te gek over doen. De winter is helemaal anders dan de zomer en indoor is niet mijn objectief dit jaar", aldus Thiam.

Twee jaar geleden werd Nafi Thiam vice-Europees kampioene in Praag. In Belgrado ligt zelfs de weg naar goud open, want de belangrijkste concurrentes voor goud haakten af, al speelt dat volgens de meerkampster niet mee. "Ik hou nooit rekening met mijn concurrentes en dat heeft dus geen invloed op mijn beslissing. Het hangt helemaal van mezelf af."

Thiam etaleerde zaterdag haar goede vorm meteen door in de reeksen van de 60 meter horden 8.38 op de tabellen te zetten, een verbetering van haar persoonlijk record met vier honderdsten van een seconde. In de finale knabbelde ze nog een honderdste van een seconde van die tijd af (8.37), wat haar de Belgische titel opleverde. Op het einde van de namiddag mocht ze in het hoogspringen nog een tweede Belgische gouden medaille in ontvangst nemen.

.

bron: Belga