Weerbericht – Tien graden nog net mogelijk op grijze vrijdag

Het wordt de komende dagen wat zoeken naar de zon. Opklaringen zijn eerder schaars en af en toe wat regen is allerminst uitgesloten. Dat meldt het KMI vrijdag. Vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met ’s ochtends kans op nevel of mist. In de loop van de dag vergroot de kans op een paar buien, vooral dan over de oostelijke helft van het land. Over het westen blijft het grotendeels droog met mogelijk een paar bescheiden opklaringen. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in het centrum.
In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het geleidelijk overal droog, bij minima van 0 tot 5 graden.
Zaterdag is het droog en rustig dankzij een hogedrukgebied boven onze streken. Het is wel overwegend grijs en ’s ochtends kan de lage bewolking plaatselijk het zicht beperken. Later overdag vergroot over het westen de kans op enkele opklaringen. Hier en daar is wat motregen niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee.
Van zondag tot dinsdag wordt veel bewolking verwacht en af en toe wat lichte regen. De maxima schommelen in het centrum rond 9 graden.

bron: Belga