Unizo helpt Vlaamse kmo’s aan Waalse overnemer

Ondernemersorganisatie Unizo is een samenwerking aangegaan met het Waalse Sowaccess om via het platform Overnamemarkt.be Vlaamse kmo’s ook over de taalgrens aan een overnemer te helpen, en vice versa. De samenwerking is vandaag in Luik voorgesteld. Ondernemers die hun zaak willen overlaten, kunnen anoniem een overnemer zoeken via het Unizo-platform Overnamemarkt.be. “Ons platform is eigenlijk nog te weinig bekend”, zegt Guido Seghers, manager van Overnamemarkt.be. De site telt momenteel een 300-tal bedrijfsprofielen.
“Wie zijn zaak wil verkopen, denkt vaak eerst aan een generatiewissel of een personeelslid. Ook gekende zakenrelaties worden aangesproken. Maar als dat allemaal niets oplevert, weet men vaak niet meer waar beginnen”, legt Seghers uit. “Ondernemers hebben ook vaak schrik om te zeggen dat hun zaak te koop staat.”

Voortaan zullen ondernemers die hun zaak te koop aanbieden, ook buiten de taalgrens kunnen adverteren. Dat wordt een optie op Overnamemarkt.be, en dus geen verplichting. Op dezelfde manier kunnen potentiële kopers via Unizo en Sowaccess eenvoudig toegang krijgen tot de databases van over te laten ondernemingen in heel België.

bron: Belga