Sp.a-politica Leen Verbist kreeg jarenlang Telenet-vergoeding Koen Kennis (N-VA)

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse sp.a-politica Leen Verbist heeft de voorbije jaren een bestuurdersvergoeding van Telenet gestort gekregen die eigenlijk bedoeld was voor de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA). Dat bericht VRT Nieuws. Het gaat om een bedrag van 30.000 euro. Kennis publiceerde eerder deze week zijn belastingaangifte voor het inkomstenjaar 2015 online. Maar in het overzicht ontbreekt het bestuurdersmandaat van Kennis bij Telenet, een functie die hij al sinds juni 2013 uitoefent.

"Ik ben dat echter niet vergeten", zegt Kennis. "Ik zat in 2015 inderdaad in de raad van bestuur van Telenet Vlaanderen om daar de openbare sector te vertegenwoordigen. Ik had daar normaal gezien 12.000 euro voor moeten krijgen. Maar ik heb nooit het geld noch de belastingfiche van Telenet ontvangen."

Nu blijkt dat Telenet de vergoeding die Kennis eigenlijk had moeten krijgen per abuis heeft doorgestort aan Verbist, die door Kennis werd vervangen nadat ze 2,5 jaar in het bestuur had gezeten. Zij bevestigt het verhaal. "Het bedrag werd gestort op de zakenrekening van mijn echtgenoot en dat is nooit opgemerkt, want dat is een rekening met veel bewegingen."

De sp.a-politica heeft het geld intussen teruggestort.

bron: Belga