Europa League - "Anderlecht verdient overwinning"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mircea Lucescu, de trainer van Zenit Sint-Petersburg, reageerde na afloop van de wedstrijd tegen Anderlecht donderdagavond ontgoocheld op het verlies van zijn ploeg met 2-0 in de heenwedstrijden van de zestiende finales van de Europa League. De 71-jarige Roemeen betreurde dat zijn ploeg de kansen niet benutte.

"Ik denk dat de overwinning van Anderlecht verdiend was", zei de coach meteen. "Helaas scoorde de tegenstander na een fout van Ivanovic, wat onze plannen radicaal veranderde", aldus de trainer die ook klaagde over de staat van het veld in het Anderlechtse Constant Vanden Stockstadion.

"Het veld maakte de taak niet makkelijk. Zonder het snelle doelpunt van Anderlecht zou het anders gelopen zijn. We maakten te veel fouten en benutten onze kansen niet."

Ook Nicholas Lombaerts vond dat zijn ploeg geen goede wedstrijd speelde. "We misten de fysiek en de kwaliteit om te winnen. We waren gewoon niet goed."

Over zijn nakende vertrek bij Zenit Sint-Petersburg zei hij: "Ik speel nu tien jaar bij deze club. Ik heb nu nog drie maanden de tijd om dag te zeggen aan iedereen daar."

bron: Belga