Muziekfan bereikt backstage dankzij aanpassing op Wikipedia

Foto Pexels

Een Britse tiener is erin geslaagd om een concert vanop de beste plaatsen bij te wonen dankzij een leugentje om bestwil op Wikipedia.

Adam Boyd woonde dit weekend een concert van ‘The Sherlocks’ bij. Omdat hij iets later was, kon hij de band niet goed zien. Daarom besloot hij een list te gebruiken om de backstage te betreden.

De Britse muziekfan paste de Wikipedia-pagina van de band. Daar schreef Boyd dat hij de neef van de zanger is en hij de inspiratie was voor een lied. Toen hij dat toonde aan een buitenwipper, bracht die de tiener meteen backstage.

“Dat was het enige dat ik kon manipuleren, omdat iedereen Wikipedia kan aanpassen”, getuigt de spitsvondige Brit bij BBC Newsbeat. Lang is Boyd er niet gebleven. “Het voorprogramma was aan het spelen dus ik stond er gewoon tussen vrienden en familie van de band. Ik maakte me zorgen dat de buitenwippers me in het snuitje zouden krijgen.”

So last night I went to see a band, but we got in late and our view was shite. In my drunken state I edited the band's…

Posted by Adam Boyd on Saturday, 11 February 2017

Via Facebook hebben ‘The Sherlocks’ gehoord over de stunt. “Knap werk van de kerel. We vonden het een grappig plan, waar duidelijk goed is over nagedacht. Nog grappiger is dat het gelukt is. Goed gedaan”, reageerde de band bij de BBC.

Boyd is niet de eerste die de list gebruikt om dichter bij een band te komen. Een Australiër ging hem in 2015 voor, maar de Brit zou het verhaal niet eer gehoord hebben.