Tweede verdachte opgepakt na moord halfbroer Noord-Koreaanse leider

Tweede verdachte opgepakt na moord halfbroer Noord-Koreaanse leider
Tweede verdachte opgepakt na moord halfbroer Noord-Koreaanse leider

Een 25-jarige vrouw met een Indonesisch paspoort is donderdag opgepakt in verband met de moord op Kim Jong-nam, halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat meldt de Maleisische politie. De vrouw was geïdentificeerd via beeldmateriaal van bewakingscamera’s, op de luchthaven van Kuala Lumpur waar Kim Jong-nam zou zijn vergiftigd. Woensdagochtend is in diezelfde luchthaven een vrouw met een Vietnamees paspoort gearresteerd, eveneens na identificatie via camerabeelden. Zij zou donderdag voor de rechtbank verschijnen.
Volgens Zuid-Korea is de moord op Kim Jong-nam, die het vliegtuig wou nemen naar de Chinese administratieve regio Macau, het werk van agenten uit Noord-Korea. De directeur van het Zuid-Koreaanse inlichtingenagentschap zei eerder al dat Pyongyang de afgelopen vijf jaar al probeerde de 45-jarige man om het leven te brengen.
Op het lichaam van de man is een lijkschouwing uitgevoerd. De details daarvan zijn nog niet bekend. Anonieme bronnen in Maleisische media zeggen wel dat Noord-Korea heeft gevraagd het lichaam te repatriëren. Het hoofd van de politie zei woensdag dat niemand zich heeft gemeld met een dergelijke vraag en dat het lichaam voorlopig dan ook in het mortuarium blijft. Desalniettemin zijn vertegenwoordigers van de Noord-Koreaanse ambassade in Maleisië gezien aan het ziekenhuis, in een diplomatieke wagen, op woensdagnamiddag en opnieuw in de nacht van woensdag op donderdag.

Bron: Belga