Genk laat in het slot overwinning door de handen glippen in Roemenië

Racing Genk heeft vanavond in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League een goede uitgangspositie kunnen versieren. Het werd 2-2 bij Astra Giurgiu. Toch zat er nog meer in voor de Limburgers. Genk kwam immers twee keer op voorsprong en slikte de 2-2 pas in de slotminuten. Genk-coach Stuivenberg moest het in Roemenië zonder de zieke sterkhouder Malinovskyi doen en gunde Bennard Kumordzi dan nog maar eens een basisplaats. De Ghanees mocht dit seizoen nog maar drie partijen in de basis starten, waarvan twee in de voorrondes van de Europa League in juli.

De manschappen van Stuivenberg begonnen aarzelend aan de partij en de thuisploeg toonde zich het gevaarlijkste in de openingsfase. Mat Ryan moest enkele keren tussenkomen, maar deed dat zeer onorthodox. Na 25 minuten kwam Genk voor een eerste keer in de zestien en het was meteen raak. Castagne profiteerde van mistasten in de Roemeense verdediging en kon voor een leeg doel de 0-1 op het bord zetten. Genk nam de regie over en na 37 minuten kon Astra-doelman Lung Jr. maar ternauwernood de 0-2 van Trossard uit zijn doel houden.

De Limburgers leken met een voorsprong te mogen gaan rusten, maar twee minuten voor de pauze puurden ook de Roemenen uit hun eerste echte kans een doelpunt. Teixeira bediende Budescu die de bal staalhard voorbij Ryan joeg.

Na de pauze was het Giurgiu dat het beste uit de kleedkamer kwam. Eerst kon de ervaren Teixeira (53.) een knappe Roemeense combinatie niet afronden, waarna Ionita (59.) alleen voor Ryan voorlangs trapte. Genk reageerde via Samatta (61.) die Lung Jr. onder vuur nam. De bezoekers gingen vervolgens achteruit leunen en rekenden op een snelle uitbraak. Die kwam er zeven minuten voor tijd na dom Roemeens balverlies op het middenveld. Schrijvers legde met een hakje af voor Trossard, die de bal onhoudbaar binnenknalde (1-2). De zege leek binnen, maar Seto knikte in de 90e minuut toch nog de 2-2 tegen de touwen.

De terugwedstrijd in de Luminus Arena vindt volgende week donderdag, 23 februari, om 21u05 plaats.