Europa League - Hein Vanhaezebrouck zag AA Gent met lef spelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Mijn elftal heeft opnieuw met lef gespeeld", zo reageerde AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck donderdag na afloop van de 1-0 zege tegen Tottenham Hotspur in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League. De coach van de Buffalo's, die donderdag zijn 53e verjaardag vierde, had woensdag gewaarschuwd dat zijn team absoluut individuele fouten moest vermijden om een resultaat neer te zetten. "Dit was opnieuw het betere AA Gent. We gaven geen geschenken weg, zoals we dit seizoen vaak gedaan hebben in de competitie", aldus een glunderende Vanhaezebrouck. "We speelden zoals ik gehoopt had. We waren niet bang om het spel te maken, wat niet eenvoudig is tegen een team als Tottenham. Het was dan ook een deugddoende partij, die verschillende spelers weer vertrouwen heeft gegeven."

"We zijn er meer dan in geslaagd om de terugwedstrijd te redden", vervolgde de AA Gent-coach. "Naar Wembley gaan, is mythisch. 7.000 Gent-fans krijgen er een fantastische wedstrijd. Mijn team zal niet onder de indruk zijn van de omstandigheden. Als wij er een doelpunt maken, moeten zij al drie keer scoren."

Vanhaezebrouck verraste door Jérémy Perbet, die de enige treffer van de partij lukte, voorin te verkiezen boven Kalifa Coulibaly. "Coulibaly trainde niet veel deze week, dus koos ik voor onze andere spits. Ik wilde ook tonen dat we nog in Perbet geloven en verder was het ook tijd voor hem om zich nog eens te tonen."

Brecht Dejaegere en co. kunnen het vizier nu opnieuw richten op de competitie. Zondag gaat AA Gent op bezoek bij Standard, een erg belangrijk duel met het oog op deelname aan Play-off I. "Dat wordt een heel andere wedstrijd. Ik denk dat Standard er meteen vol voor zal gaan en niet zal spelen als Eupen (dat afgelopen weekend met 0-1 te sterk was voor AA Gent, nvdr.), dat geen initiatief nam. Twee dagen rust is weinig, maar het lukt blijkbaar niet om daar in België verandering in te brengen", besloot Vanhaezebrouck.

bron: Belga