“Een vreselijke brokkendag op Vlaamse en Brusselse wegen”

Een vreselijke brokkendag op Vlaamse en Brusselse wegen

“Het regent al de hele dag ongevallen op de Vlaamse verkeersassen en de Brusselse ring”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse Verkeerscentrum. “Het valt op dat het vaak om complexe ongevallen gaat met lange afhandelingsduur.” Om 15.30 uur stond er op de Vlaamse wegen nog altijd meer dan 90 kilometer file, terwijl dat “normaal” maar 40 km zou mogen zijn op dat tijdstip van de dag.

“We hebben de hele dag door meldingen binnengekregen van ongevallen”, zegt Bruyninckx. “En we kunnen er niet meteen een of andere verklarende factor voor geven. Zowat alle regio’s delen in de brokken.”

In Loenhout in de Kempen was er om 09.30 uur een ongeval gebeurd met met een gekantelde vrachtwagen en om 15.30 uur zijn ze daar nog altijd bezig met de afhandeling van dat verkeersongeval. “Idem aan het Vierarmenkruispunt in Tervuren. Daar zijn door een ongeval al een hele poos drie rijstroken afgesloten. Dat heeft enorme gevolgen voor de circulatie op dat punt en het belooft weinig goeds voor de avondspits straks.”

Andere plaatsen die vandaag geteisterd werden door ongevallen waren (onder meer) Lokeren, Overijse, Wezembeek-Opem, Antwerpen, Jette, Sint-Job-in-‘t-Goor, … maar vooral de buitenring rond Brussel kleurde op de kaart van het Verkeerscentrum rond 15.30 uur nog helemaal rood.

bron: Belga