Tweede editie van Antwerps tastingfestival Meug breidt uit naar twee dagen

door
Belga
Leestijd 2 min.

In het Antwerpse Zuiderpershuis ontvangen veertig brouwers, drankenhandelaars en andere standhouders uit binnen- en buitenland vrijdag en zaterdag naar verwachting meer dan duizend liefhebbers van bier, wijn en whisky op de tweede editie van het tastingfestival Meug. Het evenement is omwille van een erg succesvolle eerste editie uitgebreid tot een tweedaagse. "We kiezen bewust niet voor een braspartij, maar voor een gezellig ingericht festival waar zowel kenners als het brede publiek kunnen kennismaken met een ruim aanbod en het verhaal achter bepaalde dranken", aldus de organisatie. Meug biedt 150 verschillende soorten dranken aan, zowel van grote brouwerijen als kleine, ambachtelijke initiatieven. De brouwers stellen zich er ook ter beschikking om de bezoekers in te wijden in het achtergrondverhaal bij een drank, het smaakprofiel en de herkomst ervan. Je kan er nieuwe en meer ingeburgerde brouwsels proeven, maar volgens de organisatie ook behoorlijk exclusieve. Zo zal er een 9 jaar oude graanwhisky te verkrijgen zijn waarvan slechts 241 flessen beschikbaar zijn.

Wie ook een hapje wil eten op het festival, kan terecht bij foodtrucks die snacks aanbieden die bij de aangeboden dranken passen, of wijnpralines testen waarin gastronomische gerechten als vulling verwerkt zijn.

Meug is vrijdag open van 16 tot 22.30 uur en zaterdag van 14 tot 22.30 uur. Tickets kosten die dagen respectievelijk 6 en 15 euro, maar je krijgt er wel enkele drankbonnen voor in de plaats - vooral als je ze in voorverkoop aanschaft. Kinderen jonger dan 16 mogen gratis binnen, maar krijgen uiteraard geen alcoholische dranken.

bron: Belga