Publipart – Ook sp.a wil Kamervoorzitter Bracke op de rooster leggen

Publipart - Ook sp.a wil Kamervoorzitter Bracke op de rooster leggen

Ook oppositiepartij sp.a wil Kamervoorzitter Siegfried Bracke op de rooster leggen. “Een Kamervoorzitter moet alle Belgen vertegenwoordigen. Kan het dat zo iemand advies geeft aan een Amerikaans bedrijf (Telenet als onderdeel van het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global, red.) dat in rechtstreekse concurrentie staat met onze openbare omroep?”, zegt sp.a-Kamerfractieleider Meryame Kitir aan Belga. Kamervoorzitter Siegfried Bracke trok in Gent mee de discussie aan over Publipart, maar kwam zelf onder vuur te liggen voor de vergoedingen die hij kreeg voor zijn adviseursfunctie bij Telenet. Bracke, die eerst meermaals had geweigerd de hoogte van zijn Telenet-vergoeding bekend te maken, liet daarop dinsdagavond via Twitter weten dat hij opstapt bij Telenet.

Net als Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo wil ook sp.a-fractievoorzitter Meryame Kitir tekst en uitleg van Bracke. “Een Kamervoorzitter is er voor alle burgers van het land. Kan het dan wel dat zo iemand advies geeft aan een Amerikaans bedrijf dat in rechtstreekse concurrentie staat met onze openbare omroep?”, vraagt Kitir zich luidop af.

Intussen heeft Bracke wel aangekondigd dat hij opstapt bij Telenet. “Maar dan wil ik wel weten in welke adviesraden en andere organen hij nog zetelt? Is dat wel het enige?”, aldus nog Kitir. Sp.a wil nog niet aandringen op het opstappen van Bracke als voorzitter. “We willen nu vooral vragen stellen. We stellen dit nu vast, maar de vraag is of er nog andere dingen zijn”, aldus Kitir.

bron: Belga