Publipart – Gewezen N-VA-parlementslid Hofkens niet mals voor Bracke

Publipart - Gewezen N-VA-parlementslid Hofkens niet mals voor Bracke

Gewezen Vlaams parlementslid Jan Hofkens (N-VA) is niet mals voor de rol van partijgenoot Siegfried Bracke in het Publipart-verhaal. “De N-VA heeft altijd geprobeerd op een andere manier aan politiek te doen en de partij doet dat ook. Maar dit doet daar afbreuk aan”, zegt een ontgoochelde Hofkens aan Belga. Kamervoorzitter en Gents N-VA-fractieleider Siegfried Bracke trok mee de discussie aan over Publipart, maar kwam zelf onder vuur te liggen voor de vergoedingen die hij kreeg voor zijn adviseursfunctie bij Telenet. Bracke, die eerst meermaals had geweigerd de hoogte van zijn Telenet-vergoeding bekend te maken, liet daarop via Twitter weten dat hij opstapt bij Telenet.

Bracke krijgt niet enkel kritiek van andere partijen. Ook in de eigen rangen is niet iedereen te spreken over zijn optreden. Zo tweette gewezen Vlaams parlementslid Jan Hofkens: “Pijnlijk, hoe een zogenaamde media specialist de pot de ketel verwijt, zich in de voet schiet en de geloofwaardigheid N-VA besmeurt”.

“Ik sta volledig achter die tweet”, legt Hofkens aan Belga uit. Hofkens zelf legde vorig jaar zijn mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger neer om zich volledig te kunnen concentreren op zijn advocatenpraktijk. “Ik heb geen enkel politiek mandaat meer en heb dus wat meer vrijheid om te spreken”, legt hij uit.

“Al dat gecumuleer is iets wat mij geweldig stoort. Ik heb zelf gemerkt dat die combinatie van parlementslid en advocatenpraktijk niet werkt. Daarom roep ik politici op om een keuze te maken. Al dat gecombineer is niet goed. Ik word daar ook op aangesproken door de mensen die ik spreek. Mensen raken hun geloof in de politiek kwijt”, klinkt het.

Hofkens vindt dat Bracke zichzelf in de voet heeft geschoten en noemt dat ook schadelijk voor zijn partij. “Net de N-VA moet daar terughoudend in zijn. De N-VA moet daar het goede voorbeeld geven. Wij probeerden altijd op een andere manier aan politiek te doen, en wij doen dat ook. Maar dit doet daar echt afbreuk aan”, aldus Hofkens.

bron: Belga