Onschendbaarheid Vlaams parlementslid Christian Van Eyken opgeheven

Onschendbaarheid Vlaams parlementslid Christian Van Eyken opgeheven

Het Vlaams parlement heeft vandaag de onschendbaarheid van parlementslid Christian Van Eyken opgeheven. De politicus van UF sprak de plenaire vergadering toe en ontkende de moord te hebben gepleegd. Het parket onderzoekt de moord op Marc Dellea, de echtgenoot van Van Eykens toenmalige parlementaire medewerkster Sylvia B. De 45-jarige Marc Dellea werd op 8 juli 2014 dood aangetroffen in zijn appartement in Laken. Hij bleek een kogel in het hoofd te hebben gekregen. Eerst werd Sylvia B. aangehouden, nadien ook Christian Van Eyken zelf. Uit het onderzoek was immers gebleken dat Marc Dellea en Sylvia B. op scheiden stonden, onder meer omdat Sylvia B. een relatie had met Van Eyken.

“Ik word van moord beticht omdat ik het gebouw in kwestie om 1 uur heb verlaten”, zei Van Eyken vandaag in het parlement. “In het dossier zit een attest van de wetsdokter die zegt dat de moord begaan is om 21 uur van dezelfde dag, dus 20 uur later.”

Van Eyken kan de feiten dus naar eigen zeggen onmogelijk begaan hebben en verzocht het parlement zelf zijn onschendbaarheid op te heffen zodat hij naar de correctionele rechtbank kan worden verwezen. “Voor mij is dit een laatste stap. Een moeilijke, maar een eerste stap op de weg naar eerherstel”, besloot hij.

bron: Belga