Netanyahu ontmoet Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag zijn eerste officiële ontmoeting met Donald Trump, sinds die laatste president van de Verenigde Staten is geworden. Ze zullen elkaar spreken in het Witte Huis. Tijdens de langverwachte ontmoeting staan regionale kwesties op het menu, zoals bedreigingen door Iran, de crisis in Syrië en de strijd tegen Islamitische Staat (IS) en andere terreurgroepen. Dat zei de woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer.

Eerder is al gebleken dat een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict niet langer prioritair is voor de Verenigde Staten. "Vrede is het doel, of dat nu komt in de vorm van een tweestatenoplossing als dat is wat de partijen willen, of iets anders", aldus een functionaris.

Na enkele eerder gespannen ontmoetingen met de vorige Amerikaanse president Barack Obama, zal Netanyahu in het Witte Huis een president ontmoeten die een vriendelijkere toon aanslaat jegens Israël. Tijdens zijn campagne beloofde Trump het Amerikaanse beleid voor het Midden-Oosten aan te passen en uitte hij ook meermaals kritiek op het nucleaire akkoord dat met Iran is afgesloten.

Bron: Belga