Greg Van Avermaet houdt goed gevoel over na 'eerste test'

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet zag zijn BMC-ploegmaat Ben Hermans in de tweede rit van de Ronde van Oman de zege meegraaien. Zelf eindigde hij op een negende plaats. "Ik ben blij voor Ben", aldus de Waaslander, "hij wint niet zo vaak, dus dit zal hem zeker veel plezier doen." "Ik ben heel tevreden over deze etappe", oordeelde hij zelf, "dit is een zeer lastige en steile aankomst en het zijn toch vooral de jongens die iets minder gewicht meedragen die hier in het voordeel waren. Ik heb het wel geprobeerd, maar deze aankomst was net iets te zwaar voor mij. Toch eindig ik nog top tien en dat is toch een teken dat de conditie goed is. Ik ben zeker niet slechter in vergelijking met andere jaren", klonk het geruststellend.

"Vorig jaar lag de aankomst voorbij de klim, nu er bovenop, dat scheelt een slok op de borrel en dus was het veel moeilijker om het af te maken. Ik heb het even geprobeerd op ongeveer 1 km van de meet, toen het even stil viel, maar ja, dat is een beetje gokken en geluk hebben ook. Ik sloeg wel een klein kloofje, kreeg vertrouwen, maar toen kwam die renner van Dimension Data over mij (Merhawi Kudus) en wist ik dat het voorbij was. Hij was ook al goed in Valencia en klimt goed. Dit was een eerste test voor mij, op een lastige aankomst en ik heb die goed doorstaan. Ik win niet, maar voel me wel goed en dit geeft vertrouwen met het oog op de komende koersen."

"Deze zege is fijn voor Ben", ging de olympisch kampioen verder. "Hij was al goed op dreef in de Ronde van Valencia en trekt hier de lijn gewoon door. Hij is een goed renner en kan hoog eindigen. Dit is een rittenkoers die binnen zijn mogelijkheden valt. Ik heb hem het hem al vaker gezegd dat hij op dit soort wedstrijden moet focussen, zoals de Ronde van Polen of hier in Oman en we gaan dit klassement zeker en vast verdedigen. Met deze conditie kan hij dicht eindigen, top vijf, op het podium of misschien zelfs deze rittenkoers op zijn palmares brengen."

bron: Belga