“De Kiekeboes” vieren 40ste verjaardag met nieuw album

De Kiekeboes vieren 40ste verjaardag met nieuw album

“De Kiekeboes”, de bekende stripfamilie van de hand van tekenaar Merho, vieren vandaag hun 40ste verjaardag. Dat meldt WPG, de uitgeverij achter de stripreeks. Naar aanleiding van die verjaardag wordt vandaag een nieuw album gelanceerd. Het eerste Kiekeboe-album, “De Wollebollen”, verscheen op 15 februari 1977. “Nepwerk”, intussen al het 148ste Kiekeboe-avontuur, verschijnt vandaag exact veertig jaar later. Ook in het nieuwste stripverhaal draait alles rond het ‘gewone’ gezin Kiekeboe: de ietwat naïeve Marcel en zijn echtgenote Charlotte, hun knappe dochter-met-pit Fanny en hun hyperintelligente zoon Nopel.

“De Kiekeboes en hun entourage hebben de afgelopen veertig jaar al zoveel meegemaakt dat ik er onmogelijk de highlights kan uithalen”, zegt tekenaar Merho. “Ik hoop van harte dat de vele tienduizenden fans evenveel plezier beleven aan het nieuwste avontuur als ik aan het schrijven ervan.”

Naast het nieuwe album vinden er de komende weken en maanden ook talrijke evenementen plaats om de veertigste verjaardag van De Kiekeboes te vieren. Zo maakt Merho deze zaterdag een speciale editie van Gazet van Antwerpen rond de stripfamilie. Op 29 maart opent er een Kiekeboe-zone in ‘Comics Station’, een stripthemapark rond de populaire Belgische stripfiguren in het Centraal Station van Antwerpen. Deze zomer wordt in De Haan dan weer een expo rond De Kiekeboes georganiseerd.

bron: Belga