Boonen verwacht geen problemen na val in Ronde van Oman

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik heb wat schaafwonden op rug en billen, maar voor de rest valt het allemaal heel goed mee", vertelde Tom Boonen vlak voor de start van de tweede etappe in de Ronde van Oman. Boonen had ook een goede nachtrust en verwacht niet veel problemen voor de tweede rit. "Ik ben een beetje stijf van die zware smak, maar meer is er niet aan de hand", zei hij. "Ik heb relatief goed geslapen en kan gewoon koersen. Langer dan twee dagen zal dat niet in het lijf hangen."

Geen zorgen dus voor Boonen, die gisteren na de valpartij vooral nijdig was om de gemiste kans in de sprint. "Een domme val in de sprint. Er was genoeg ruimte in de sprint, maar Farrar maakt opeens een bruuske beweging en de trechter ging dicht. Yves (Lampaert) moest remmen en ik blijf aan zijn achterwiel hangen. Yves was echt wel geschrokken, er zijn zelfs traantjes gevloeid, maar het was zijn schuld niet. Het is jammer, een gemiste kans, maar ik ben blij dat ik er zo goed vanaf kom, het had erger kunnen zijn."

Na de finish moest Boonen nog wat stoom aflaten en reed hij de 40 kilometer naar het hotel met de fiets. "Ik wilde zo snel mogelijk weg na de finish, nog even wat fietsen, het hoofd leegmaken en eens daar gearriveerd had ik het al een plaats gegeven. Het was een valpartij zonder erg uiteindelijk, ik voelde dat ook meteen, maar het is gewoon jammer en na die val stond ik gewoon even op ontploffen omdat ik mijn sprint niet had kunnen rijden. Het is niet dat er hier veel kansen zijn in deze rittenkoers."

"Dit is een kleine tegenslag", zei hij nog. "Ik had graag gewonnen. Normaal ben je in de sprint uit de gevarenzone in die laatste 500 à 550 meter, maar er gebeurt nu toch iets. Dat is jammer, maar ik blijf gewoon sprints rijden. Ik doe dat gewoon graag en niks doen ligt niet in mijn aard."

bron: Belga