Voorbeeldige kinderen krijgen korting in Italiaans restaurant

In een Italiaans restaurant krijgen gezinnen 5% korting als hun kinderen zich voorbeeldig gedragen. Italiaanse ouders vinden luidruchtige koters tijdens de traditionele familielunch de normaalste zaak ter wereld.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

De Italiaan Antionio Ferrari heeft in zijn restaurant in Padua 5% korting ingevoerd voor gezinnen met beleefde koters. Hij kreeg het idee toen hij een groep van elf personen zag eten in zijn wijnbar. “De vijf kinderen in die groep zaten heel netjes en rustig aan tafel”, zegt Ferrari tegen The Guardian. Toen hij de groep 5% korting gaf, besloot hij dat idee mee te nemen naar andere groepen met voorname kinderen.

In Italië zijn lange familielunches op zondag nog steeds een gewaardeerde traditie. Als de kroost zich dan luidruchtig gedraagt, beschouwen veel ouders dat als normaal gedrag. Volgens de eigenaar weet ongeveer een derde van de papa's en mama's niet hoe ze hun nageslacht tijdens de lunch moeten behandelen. Als gevolg lopen de koters wild door het restaurant en vallen ze andere klanten lastig.