Ben Hermans mag zegegebaar maken

Onze landgenoot Ben Hermans heeft de tweede etappe in de Ronde van Oman gewonnen. Hij is ook de nieuwe leider.
door
Belga
Leestijd 1 min.

De renners moesten 145 kilometer over vier klimmetjes afhaspelen. De aankomst lag bovenop de laatste klim. Greg Van Avermaet (BMC) probeerde weg te geraken op een kilometer van het einde, maar werd weer ingelopen. Hij werd uiteindelijk negende. Zijn ploegmaat Ben Hermans (BMC, foto midden) wist zijn inspanning beter te timen. Hij won voor oud-wereldkampioen Rui Costa (UAE, links) en Jakob Fuglsang (Astana). Hermans neemt de leiderstrui over van Alexander Kristoff (Katusha), die de eerste rit won in een massasprint.

Onverwacht

«Deze zege had ik niet verwacht», zei Hermans nadien. Hij legde uit dat de ploeg eigenlijk op Van Avermaet mikte, maar voor hem was de slotklim net iets te steil. «Op het eind vroeg ik me af waarom niemand durfde aanvallen, dus ben ik zelf maar gegaan», vatte Hermans het laconiek samen.

De 30-jarige Hermans laat een goed seizoensbegin optekenen. Eerder werd hij al tweede in de Ronde van Valencia nadat zijn ploeg de ploegentijdrit gewonnen had. Tom Boonen, die in de eerste rit ten val kwam, eindigde op de 54ste plaats op 2:50. «Het was een lastig ritje, maar ik heb geen last gehad van die val», zei hij achteraf.

Vandaag wacht het peloton een etappe van 162 kilometer met diep in de finale nog een lastige helling.