#MaxDownUnder

Maxime Richard
© Maxime Richard

Terug naar het hoogste niveau in het land van de kangoeroes!

Topsport is keihard werken. Ups en downs. Tegenslagen. Knokken om de beste te blijven. Fysiek én mentaal. Dat weet ook Maxime Richard, onze viervoudige wereldkampioen kayak. Die werd onlangs geopereerd aan beide voorarmen. Hij had flink last van compartimentssyndroom, een verstoring in de bloedtoevoer veroorzaakt door een ontsteking. Om dat tegen te gaan, moest het omhulsel rond zijn spieren operatief worden geopend. En om tijd te winnen op vlak van revalidatie aan beide armen tegelijk.

Dat is ondertussen zes weken geleden. Het genezen gaat goed, maar niet vlot genoeg naar de zin van onze topatleet. Want Maxime heeft een doel: fitter dan ooit terug het water opgaan. Nu is de nodige kracht in de voorarmen nog niet terug, maar stilzitten staat niet in Maxime’s woordenboek. Hij gaat opbouwen, maar dat is erg moeilijk wanneer zijn gebruikelijke oefenterreinen, stukken van de Maas en de Lesse, dichtgevroren zijn.

Australië dus. Niet alleen een levenslange droom van Maxime, maar ook de ideale omstandigheden om zich terug een weg te banen naar dat allerhoogste niveau. Op het water, maar ook al lopend, fietsend en in de fitness. Met de juiste begeleiding natuurlijk.

Zin om alles op de voet te volgen, inclusief handige fitnesstips? Lees het dagboek van Maxime!