Wilfried Peeters: "Boonen kan morgen gewoon opnieuw starten"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Boonen kwam vandaag ten val in de sprint van de openingsrit in de Ronde van Oman. Zonder erg, uiteindelijk, maar toch, de schrik zat er even in bij Quick Step Floors die zijn kopman voor het voorjaar bijna zag uitvallen. "Tom komt er goed vanaf", aldus ploegleider Wilfried Peeters, "morgen start hij gewoon opnieuw." Boonen is bezig aan zijn laatste weken in het profpeloton. Elke val is er een te veel, temeer hij maar al te graag nog eens wil schitteren in zijn voorjaarsklassiekers. "Het was even schrikken", geeft ploegleider Wilfried Peeters toe, "maar meteen toen ik hoorde dat hij weer op de fiets sprong was ik gerustgesteld. Dan weet je dat het goed zit, een renner die op zijn fiets springt, is in orde. Hij heeft al andere valpartijen gehad met grotere gevolgen, dit was er uiteindelijk één met enkel wat schaafwonden. Natuurlijk is het even schrikken. Hij is bezig aan zijn laatste weken. Tom was meteen na de rit ontgoocheld. Het is een gemiste kans, hij kon de rit winnen en zag die kans doorboord. We moeten vooral blij zijn dat hij hier niets aan overhoudt en woensdag gewoon kan starten."

Moet Boonen wel nog zo'n risico's nemen, in de sprint, in, slechts de Ronde van Oman? Zelf gaf hij aan begin januari dat hij, als hij zich goed voelt, mee wil sprinten. "Dat is goed voor het vertrouwen en ik wil graag nog veel winnen", zei hij op het persmoment van het team midden januari in Kortrijk en ook ploegleider Peeters volgt die visie. "Als je het risico te veel wil mijden, dan maak je fouten. Je moet gewoon koersen zoals je dat altijd doet", klonk het dinsdagavond.

"Tom is gretig, wil graag winnen en hij kan sprinten en zeges pakken, zoals in Argentinië, zoals in Parijs-Brussel vorig jaar", vervolgde Peeters. "Dan moet hij gewoon zijn kans gaan. Er kan altijd iets gebeuren in een koers, of het nu in de sprint is of niet. Dus ik ben niet akkoord dat hij niet meer moet sprinten om risico's te schuwen. Een goede sprint, een zege, geeft ook vertrouwen, dat is iets waar een renner ook nood aan heeft. Je mag niet in je hoofd steken, dat je risico loopt. Als je dat te veel denkt, dan kan je beter stoppen als coureur en Tom is nog altijd renner, tot en met Parijs-Roubaix en zal zich daar ook naar gedragen."

Zelf gaf Boonen na afloop geen commentaar. Wel gaf hij op Instagram aan dat hij wat stoom moest aflaten na zijn valpartij. "Ik heb wat huid achtergelaten op het asfalt", liet hij optekenen. "Daarna reed ik nog 40 km naar het hotel om wat stoom af te laten. Nu gaat het goed met mij."

bron: Belga