Kremlin wil voorlopig niets kwijt over ontslag Michael Flynn

Kremlin wil voorlopig niets kwijt over ontslag Michael Flynn
Kremlin wil voorlopig niets kwijt over ontslag Michael Flynn

Het Kremlin wil voorlopig geen officiële commentaar kwijt over het ontslag van Michael Flynn als nationaal veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, na misleidende communicatie over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS. “Het zijn onze zaken niet”, verklaarde de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, dinsdag aan de pers. “Dat is een interne Amerikaanse affaire”.
Intern rommelt het in Moskou hier en daar wél. Zo had Konstantin Kossatsjov, het hoofd van de commissie Buitenlandse Zaken van de Russische Doema, het op Facebook over “de valken in Washington”, die bereidheid om met de Russen in dialoog te gaan “beschouwen als een misdaad”. Kossatsjov beweerde ook dat Donald Trump in de zaak niet autonoom had beslist, en noemde het ontslag van Flynn “paranoïde”.

Senator Aleksej Poesjkov liet op Twitter dan weer weten dat het ontslag van Flynn de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten zou beschadigen. Flynn nam maandagavond (plaatselijke tijd) ontslag als nationaal veiligheidsadviseur van Trump. Hij kwam in opspraak omdat hij tijdens het presidentschap van Barack Obama contact had gehad met de Russische ambassadeur in de VS over de Amerikaanse sancties tegen Rusland, een ontmoeting waar hij later over had gelogen.

Het vroegere hoofd van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst was minder dan een maand aan de slag als nationaal veiligheidsadviseur. Trump heeft intussen de vice-adviseur generaal Keith Kellogg aangesteld als zijn nieuwe veiligheidsadviseur, berichten de Amerikaanse media.

Bron: Belga