Slangenvanger duwt tennisbal opnieuw uit python

Facebook / Townsville Snakehandler

Een slangenvanger heeft een python uit de nood geholpen. Het reptiel had een tennisbal ingeslikt en kon bijgevolg niet meer eten. De bal moest wel langs de ingang opnieuw naar buiten komen. 

“De tennisbal zou afgebroken zijn in de slang over een periode van twaalf tot achttien maanden, maar in die tijd zou het beest niet kunnen eten en verhongeren”, verklaart slangenexpert Trish Prendergast bij ABC. De vrouw, die ook dierenverpleegster is, besloot het voorwerp dus uit de slang te masseren.

Prendergast vette de bal in met paraffine-olie, om vervolgens de tennisbal opnieuw naar buiten te duwen. Dat moest voorzichtig gebeuren, anders zou ze de slokdarm of de ruggengraat van het dier kunnen breken. Na een half uurtje kon de python opnieuw opgelucht ademhalen. Het bevrijdend moment werd op video vastgelegd.

* Jukin Media Verified *Find this video and others like it by visiting https://www.jukinmedia.com/licensing/view/950430For licensing / permission to use, please email licensing(at)jukinmedia(dot)com.

Posted by TSV Snakehandler on Tuesday, 7 February 2017

De fortuinlijke slang krijgt nog enkele dagen rust voordat hij opnieuw wordt vrijgelaten in het wild.