Weerbericht - Zonnig met enkele lage wolken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maandag krijgen we op veel plaatsen brede opklaringen, maar lokaal kunnen er tijdelijk ook lage wolkenvelden voorkomen, vooral dan in het uiterste oosten. De maxima schommelen tussen 5 en 11 graden. Er waait een schrale, matige oostenwind. In de Ardennen is hij soms vrij krachtig uit oost tot zuidoost, met rukwinden tot 65 km/u. Dat meldt het KMI. Vannacht blijft het grotendeels helder met slechts enkele lokale lage wolkenvelden. In de valleien van de Hoge Venen kan er eventueel wat aanvriezende mist voorkomen. De minima liggen tussen 0 en -3 graden. De matige en op de hoogten soms nog vrij krachtige oosten- tot zuidoostenwind wordt geleidelijk zwak tot matig.

Dinsdag krijgen we zonnig en zacht weer met maxima van 6 graden in de Hoge Ardennen tot lokaal 12 graden in Laag- en Midden-België. De oosten- tot zuidoostenwind waait zwak tot matig.

Woensdag wordt het zonnig met mogelijk een paar wolken over het westen. De lenteachtige maxima klimmen tot 14 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. De rest van de week krijgen we onder invloed van een paar zeer zwakke storingen wel meer wolken maar blijft het rustig en meestal droog. Het wordt enkele graden minder zacht met nog maxima rond 10 graden.

bron: Belga