Koen Kennis verdient voor schepenambt en andere mandaten netto 7.237 euro

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antwerps schepen voor onder meer Financiën en Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) verdient netto 7.237 euro per maand. Dat heeft hij vandaag gezegd na kritiek van oppositiepartij Groen. De precieze opdeling en brutobedragen zal hij later bekendmaken. "Ik werk daar hard voor", stelt Kennis, die evenwel voor beperking en meer transparantie pleit. Na de hetze rond Publipart in Gent, worden ook elders vragen gesteld over vergoedingen en mandaten. In Antwerpen vroeg Groen openheid over het inkomen van schepen Koen Kennis.

Kennis zegt dat hij volgens zijn recentste aanslagbiljet netto 7.237 euro per maand verdiende. Daarvan zou volgens hem ongeveer 3.900 euro afkomstig zijn van zijn schepenmandaat. Dat maakt dat er maandelijks netto nog zo'n 3.337 euro zou overblijven van zijn bezoldigde mandaten. Met zowat veertig mandaten, waarvan zeventien bezoldigde, scoort Kennis erg hoog. "Ik werk daar hard voor. Ik neem verantwoordelijkheden op en steek er veel energie in. U mag daarvoor gerust eens bij m'n vrouw horen", reageert hij vandaag.

Dat hij zo veel mandaten heeft, wijt Kennis aan clustering. "Als je bijvoorbeeld de energiesector volgt, dan ga je van daaruit verder naar Eandis, Intermixt, enzovoort. Ik volg dat continu op en probeer er mee vereenvoudiging in te steken", klinkt het. "In die zin is het veel en ik nodig de hogere overheid - zoals ik er intern zelf mee bezig ben - uit om er een stuk vereenvoudiging in te steken."

De schepen vreest niet voor zijn stad. "Ik heb alle intercommunales laten bekijken. Wij hebben geen Publipartverhaal in de Antwerpse context, voor zover ik dat in beeld heb."

Kennis pleit ervoor de situatie goed te overdenken. "Er worden nu allemaal voorstellen gedaan, maar laat ons dit rustig bekijken en alles wat er is beperken, eenvoudiger en transparanter maken", besluit hij.

bron: Belga