Alexander Kristoff wil kilometers malen in Oman

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vorig jaar won Alexander Kristoff (Katusha) twee etappes in de Ronde van Oman, voordien mocht hij ook drie keer juichen in de Ronde van Qatar. Prestaties die hij dit jaar graag wil evenaren in het Midden-Oosten. Begin februari pakte hij de eerste bloemen in de Ster van Bessèges en werd hij ook twee keer tweede na Arnaud Démare, die er in Oman niet bij is. "Het is leuk om het seizoen te starten met een overwinning in de tweede wedstrijd", zei de Noor van Katusha op een persmoment in Oman, "dat geeft vertrouwen, maar ik besef ook wel dat er nog werk op de plank ligt voor de komende weken. Ik zou hier graag een etappe winnen, maar dit is een rittenkoers waar ook veel geklommen moet worden, dus er zijn hier minder kansen voor mij dan in Qatar."

Kristoff arriveerde gisteren in Oman. "Het is nog een beetje wennen aan de warmte hier (zo'n 29 graden, red.)", zegt hij, "als je van temperaturen rond het vriespunt komt, schrik je hier toch even als je een training afwerkt in de zon. Ik hoop dat ik tijdens deze rustdag goed acclimatiseer en hopelijk ben ik dinsdag in de eerste rit, een etappe voor snelle jongens, al meteen in goede doen."

Het doel in Oman is de conditie verder opbouwen. "Een ritzege is mooi meegenomen", aldus Kristoff, "maar ik wil hier vooral toch hard trainen, en op dit parcours moet me dat goed lukken. Ik heb dit nodig, ook om de heuveltjes in Vlaanderen beter te kunnen verteren. Meestal kom ik pas goed in vorm na Parijs-Nice en dan is Milaan-Sanremo het eerste grote doel van het jaar", verwees Kristoff naar de wedstrijd die hij in 2014 won.

bron: Belga