Hond redt peuter door hem twee dagen warm te houden bij vriestemperaturen

Heldhaftige hond redt tweejarige peuter bij vriestemperaturen nadat moeder hem achterlaat - Foto Twitter 'The Siberian Times'

In Siberië heeft een hond een tweejarige peuter in leven gehouden door hem te verwarmen bij temperaturen tot min twaalf graden. Het kind werd na twee dagen zwaar onderkoeld door buren gevonden en naar het ziekenhuis overgebracht.

De moeder zou het kind achtergelaten hebben in een onverwarmde portiek van het huis. Toen de hond de hulpeloze jongen aantrof warmde hij hem instinctief op met zijn eigen lichaamswarmte. Dankzij de heldhaftige viervoeter heeft de peuter 48 uur kunnen overleven in extreem barre omstandigheden.

Pas vier dagen nadat de jongen gevonden werd, dook de moeder opnieuw op. Ze wordt aangeklaagd voor opzettelijke verwaarlozing van haar kind en riskeert een gevangenisstraf met verlies van het hoederecht.

Het jongetje dat in januari gevonden werd, bevindt zich volgens meldingen aan de Siberian Times nog steeds in het ziekenhuis. De feiten raakten nu pas bekend.