Hakken zijn de hel, maar ook deze schoenen doen geen deugd

Vrouw loopt op hakken - Foto Pexels

Het dragen van hakken kan pijnlijk en belemmerend zijn, dat weten vrouwen maar al te goed. Niet alleen zit dit schoeisel weinig comfortabel, het is ook slecht voor je rug. Verrassend genoeg zijn niet alleen stiletto’s slecht voor je, ook platte exemplaren kunnen leiden tot pijnlijke voeten of andere klachten. Deze drie schoenen kun je beter vermijden wanneer je voor de schoenkast staat.

  1. Ballerina’s

Wanneer je hakken draagt voel je dat er teveel druk komt op de bal van je voeten. Bij ballerina’s is dit net andersom. Door de platte en dunne zool komt er extra druk op de hiel. Dit gebrek aan goede schokabsorberende zolen en voldoende steun zorgt ervoor dat mensen stressfracturen of spierscheurtjes kunnen oplopen. Je denkt dus beter twee keer na voor je hakken inruilt voor de platte variant.

  1. Teenslippers

Hoe aangenaam teenslippers ook kunnen zijn op een warme zomerdag, je voeten zijn je minder dankbaar. Het schoeisel biedt opnieuw te weinig steun, en bovendien dwingt het je voeten in een onnatuurlijke houding. Deze abnormale bewegingen kunnen leiden tot kromme tenen, ook wel ‘hamertenen’ genoemd. Je ruilt je flipflops dus beter in voor steviger schoeisel.

  1. Muiltjes

Muiltjes zijn in de lijst van no-go’s voor je gezondheid misschien nog het minst aan te raden. De elegante instappers combineren de nadelen van hakken met die van slippers. Ze bieden te weinig steun, zorgen voor extra druk op de bal van je voet, kunnen hamertenen veroorzaken en kunnen ook nog eens voor eeltknobbels zorgen. Ook verstuikingen komen regelmatig voor bij het dragen van muiltjes, want erg gemakkelijk zit het schoeisel niet.