Jupiler Pro League - Standard viert bij Waasland-Beveren eerste overwinning van 2017

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard heeft zondagavond in de laatste wedstrijd van de 26e speeldag een 0-1 overwinning geboekt bij Waasland-Beveren. Orlando Sa zorgde vroeg in de tweede helft voor de enige goal van de partij. Voor de Rouches is het de eerste zege in 2017 en de eerste uitzege in de competitie sinds 18 september (0-1 op Lokeren). In een evenwichtige eerste helft was het Standard dat de meeste kansjes creëerde. Dossevi, Edmilson en Belfodil verzuimden de Rouches echter op voorsprong te brengen. Bij Waasland-Beveren toonde Ibrahima Conte zich in negatieve zin. De Guineër trapte eerst de hoeschopvlag aan flarden om daarna op de enkel van Cissé te gaan staan. Twee maal geel en Conte mocht gaan douchen. Met een man minder ging het initiatief nog wat meer in Luikse richting.

Dat leverde tien minuten na de pauze een goal op. Orlando Sa vlamde zijn twaalfde van het seizoen tegen de netten. Waasland-Beveren kon daar met een man minder weinig tegenoverstellen. De Rouches daarentegen morsten met de kansen. Belfodil trapte de beste mogelijkheid tegen de lat. In de slotfase creëerde Waasland-Beveren toch nog twee mogelijkheden. Myny trapte op de vuisten van Gillet. En ook de kopbal van Gano werd gepareerd door de Standardoelman. Standard blijft negende, met vijf punten minder dan nummer zes, KV Mechelen. Waasland-Beveren staat op de veertiende stek.

Eerder zondag klopte Anderlecht Zulte Waregem met 4-2 en won Lokeren van Club Brugge (1-0). Vrijdag won Racing Genk de Limburgse derby tegen STVV met 0-3. Zaterdag ging Eupen verrassend winnen bij AA Gent (0-1) en behaalden ook KV Oostende en KV Mechelen, bij respectievelijk Moeskroen (1-2) en KV Kortrijk (0-2), uitzeges. Charleroi ten slotte hield de punten thuis tegen Westerlo (2-1.).

bron: Belga