Jupiler Pro League - Lokeren klopt Club Brugge dankzij goal van De Sutter

Lokeren heeft zondagavond op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League een 1-0 zege geboekt tegen Club Brugge. Uitgerekend Tom De Sutter (ex-Club Brugge) maakte het enige doelpunt van de partij. In een evenwichtige eerste helft was het vooral Club Brugge dat kansen creëerde. Nadat Vossen en Vormer Brugse mogelijkheden onbenut lieten, knikte Tom De Sutter (27.) aan de overkant wel raak. Club Brugge reageerde via Vossen, die de paal op zijn weg vond. Ook Vanaken nam Copa onder vuur, maar zonder succes. In het slot van de eerste helft werkte Miric zich nog voorbij Butelle, maar Engels was op tijd terug om de bal in hoekschop te werken.

Na de rust liet Lokeren het initiatief aan de bezoekers. Die wisten echter geen raad met het balbezit en slaagden er nauwelijks in kansen te creëeren. Lokeren klimt door naar de elfde plek. Club Brugge moet bovenaan de rangschikking Anderlecht naast zich dulden.

Later op de avond ontvangt Waasland-Beveren nog Standard (20u00). Eerder 's middags klopte Anderlecht in de topper van het weekend Zulte Waregem met 4-2. Vrijdag won Racing Genk de Limburgse derby tegen STVV met 0-3. Zaterdag ging Eupen verrassend winnen bij AA Gent (0-1) en behaalden ook KV Oostende en KV Mechelen, bij respectievelijk Moeskroen (1-2) en KV Kortrijk (0-2), uitzeges. Charleroi ten slotte hield de punten thuis tegen Westerlo (2-1.).