CO-vergiftigingen in Waver - Alle slachtoffers buiten gevaar en rampenplan opgeheven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het stedelijk rampenplan dat zaterdagavond rond 20.30 uur werd afgekondigd in Waver, werd rond 23.30 uur weer opgeheven, aldus waarnemend burgemeester Françoise Pigeolet. Een zeventigtal mensen liepen een CO-vergiftiging op in een nieuwe karting in de stad. Van de 150 mensen die zaterdagavond aanwezig waren op een privé-evenement in de pas geopende Wavre Indoor Karting, liepen een zeventigtal een CO-vergiftiging op.

Vijf slachtoffers raakten zwaar vergiftigd, twaalf matig en een vijftal lichtjes. De slachtoffers werden naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht, onder meer naar het Universitair ziekenhuis Sint-Lambrechts-Woluwe en het UMC Sint-Pieter in Brussel, en naar Gasthuisberg in Leuven.

"Alle personen werden geëvacueerd uit de karting en geen enkel slachtoffer is nog in gevaar", aldus Pigeolet rond 23.30 uur. Hij voegde toe dat het stedelijk rampenplan werd opgeheven en het speciaal ingerichte crisiscentrum in het OCMW werd gesloten.

Mogelijk werden de CO-vergiftigingen veroorzaakt door een defect bij de afzuiginstallaties voor uitlaatgassen. "Het gaat om een hypothese die de onderzoekers moeten nagaan, het parket heeft een expert aangesteld", aldus Pigeolet.

bron: Belga