Lierse wint topper en wipt over Antwerp

De topper in Eerste Klasse B tussen Antwerp en Lierse is op een 0-2-overwinning uitgedraaid voor de Pallieters. De bezoekers springen zo over de Great Old in de strijd om de tweede periodetitel.
Matthias

Voor de bezoekers uit Lier kon de wedstrijd niet beter beginnen. Na amper drie minuten verdween een zondagsschot van Joachim in de winkelhaak: 0-1 en Antwerp moest meteen achtervolgen.

Door die vroege voorsprong liet Lierse de bal aan de thuisploeg en kon geel-zwart achterover leunen. Dat resulteerde op het kwartier in een kans voor Dierckx, die nipt over het doel van Vanhamel schoot.

Terwijl de sneeuw op de grasmat dwarrelde, dwong Antwerp via Koné nog een grote kans af, maar ook hij miste het doel op een haar na. Het was integendeel Lierse dat zijn voorsprong kon verdubbelen. Topschutter De Belder kon oog in oog met Debaty een counter afronden: 0-2.

Dat was meteen ook de ruststand. Dierckx kreeg vanaf elf meter nog een uitgelezen kans om de aansluitingstreffen te scoren, maar de dribbelvaardige flankaanvaller zag zijn inzet gered worden door Vanhamel.

In de tweede helft bleef Antwerp druk ontwikkelen, maar scoren lukte niet tegen de goed georganiseerde buren. Met nog twee speeldagen te gaan, neemt Lierse zo een flinke optie op de tweede periodetitel. Antwerp volgt nu op twee punten.