Zonnig en zacht weer in aantocht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagnamiddag verwachten we weinig of geen opklaringen en blijft het dus overwegend grijs en nevelig, met soms nog wat smeltende sneeuw of over het noordoosten wat regen. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen, 2 graden in het centrum en lokaal 4 graden in de provincie Limburg. Van maandag tot woensdag wordt het vaak zonnig en zacht, met woensdag maxima tot ruim boven 10 graden. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt en nevelig met kans op lokale mistbanken. Soms valt er wat smeltende sneeuw of sneeuw. De minima schommelen rond het vriespunt. Morgen is het eerst grijs en nevelig met vanaf het zuidoosten perioden van lichte smeltende sneeuw of eventueel sneeuw, geleidelijk overgaand in lichte regen. In de namiddag is er nog kans op wat regen over het westen, maar elders blijft het grotendeels droog met stilaan enkele opklaringen over het oosten en het centrum. Het wordt zachter met maxima van 5 graden in het uiterste westen tot 8 of 9 graden in het centrale deel van het land.

Zondagnacht blijft het droog met brede opklaringen. Mogelijk verschijnen er later lage wolken in Hoog- België. De minima schommelen rond het vriespunt bij een matige oostelijke wind. Maandag wordt een zonnige en zachte dag. Vooral in het uiterste zuiden kan de dag evenwel nog starten met ochtendgrijs. De maxima klimmen tot 6 graden op de hoogste toppen tot 9 graden in Vlaanderen.

Dinsdag en woensdag worden opnieuw twee zeer zonnige dagen met maxima dinsdag rond 9 à 10 graden en woensdag zelfs tot lokaal 14 graden. Er staat hierbij een zwakke tot soms matige wind die geleidelijk ruimt van zuidoost naar zuid. Woensdag kan er tijdelijk wat meer bewolking hangen in het westen van het land.

Donderdag start zonnig maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen bij nadering van een regenzone. Tegen de avond kan de eerste regen vallen in het westen van het land. In het oosten van het land verloopt de dag droog en nog veelal zonnig. Maxima nog tot 12 graden.

bron: Belga