Gentse coalitiepartner Groen eist volledige openheid

Gentse coalitiepartner Groen eist volledige openheid

De Gentse groenen willen volledige openheid in het Publipart dossier. “Het kan niet dat belastinggeld werd ingezet voor dubieuze investeringen”, zegt schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere. “Hier moeten we van af.” “Er is ook nood aan een algemeen Vlaams debat over de rol van politici in intercommunales”, gaat Decruynaere verder. “Groen stuurt daar al langer op aan. Vertegenwoordigers van gemeenten zetelen in intercommunales voor het algemeen belang en niet voor hun eigen belang.” Dat het anders kan, toont het Eandis-dossier, merkt Decruynaere op. “Daar is de bal uiteindelijk aan het rollen gegaan door de kritische houding van Gentse vertegenwoordigers. Uiteindelijk is de verkoop aan een dubieus Chinees staatsbedrijf zo tegengehouden.”

De Gentse kartelpartner van sp.a brengt voorts in herinnering dat het college eerder al de beslissing nam om uit Publipart te stappen en dat de uitstap ook al op de gemeenteraad besproken werd. “Onze fractie zal uitleg vragen waarom dit zo geleidelijk gebeurt en ook over de investeringen: geen dubieuze investeringen met Gents belastinggeld.”

Tom Balthazar (sp.a) en Christophe Peeters (Open Vld), de twee schepenen die namens de stad gemandateerd zijn in Publifin, lieten weten dat ze later op de dag reageren.

bron: Belga