Fed Cup – Yanina Wickmayer schenkt Belgisch team tweede punt: “De ploeg gaf me energie”

Fed Cup - Yanina Wickmayer schenkt Belgisch team tweede punt: "De ploeg gaf me energie"

In navolging van Kirsten Flipkens (WTA 74), die eerder op de middag Monica Niculescu (WTA 36) versloeg, won ook Yanina Wickmayer (WTA 60) haar partij in Boekarest. ‘Wicky’ klopte Sorana Cirstea (WTA 62) in drie uitputtende sets (7-6 (7/4), 5-7, 7-5) en loofde achteraf het hele team. De partij tussen Wickmayer en Cirstea duurde maar liefst 3 uur en 22 minuten. Wickmayer had bij 5-4 in de derde set al twee matchballen laten liggen. “Het team gaf me de energie die ik nodig had”, liet Wickmayer na afloop optekenen.
“De Fed Cup is een teamcompetitie en het Belgische team heeft me bij elk punt dan ook ten volle gesteund. Zelfs nadat ik eerst twee matchpunten liet schieten. Dat gaf me de energie om te blijven vechten voor ieder punt. Cirstea speelde heel constant en zette me onder druk, maar ik denk dat dat omgekeerd ook wel het geval was. Ik ben vermoeid, maar heel gelukkig. Het staat nu 2-0, maar het is nog niet gedaan. Morgen moeten we nog eens vol aan de bak.”
Zondag vanaf 12u00 Belgische tijd vinden de enkelspelen tussen Niculescu en Wickmayer en Cirstea en Flipkens plaats. Het dubbelspel beëindigt de Fed Cup-ontmoeting.

bron: Belga