Betoging in Elsene voor Afrikaanse jongen: politie en parket voeren onderzoek

Betoging in Elsene voor Afrikaanse jongen: politie en parket voeren onderzoek

De Lijn wijst erop dat politie en parket een onderzoek voeren naar een incident in Grimbergen tussen een buschauffeur van de Vlaamse openbaar vervoersmaatschappij en een 16-jarige passagier van Afrikaanse origine. Naar aanleiding van dat incident hielden een 150-tal mensen zaterdagnamiddag een betoging aan het politiecommissariaat in Elsene. Volgens hen zou de buschauffeur met een mes uitgehaald hebben naar de jongen. Het parket Halle-Vilvoorde meldt dat daarvoor voorlopig geen aanwijzingen zijn. Het incident vond woensdagavond plaats toen de jongen met de bus op weg was naar zijn woning in Grimbergen. De buschauffeur zou twijfels geuit hebben over zijn sms-ticket en na enig geruzie zou die buschauffeur volgens de betogers uitgehaald hebben met een mes, waarbij de jongen lichtgewond raakte. De politie kwam wel ter plaatse maar liet de buschauffeur vertrekken, aldus de betogers.
Volgens het parket Halle-Vilvoorde is er woensdagavond in Grimbergen een verhitte discussie geweest tussen een buschauffeur en een 16-jarige passagier waarbij de passagier een oppervlakkige schram heeft opgelopen.
“Er is dus zeker niemand neergestoken, zelfs de aanwezigheid van een mes kan niet eens worden bevestigd”, aldus parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Een opsporingsonderzoek werd geopend, beide partijen mochten beschikken en zullen later nog worden uitgenodigd om verhoord te worden.”
“We veroordelen bij De Lijn elke vorm van geweld op en rond onze voertuigen”, zegt woordvoerder Joachim Nijs. “In dit specifieke geval voeren politie en parket een onderzoek waaraan wij onze volledige medewerking verlenen. Beide kanten van het verhaal worden hierin gehoord. Ook intern wordt dit uitgebreid onderzocht. We zetten bij De Lijn zwaar in op het voorkomen van agressie. Onze mensen krijgen tijdens hun opleiding en tijdens hun job permanent opleidingen over het omgaan met en het vermijden van verbale en fysieke agressie.”

bron: Belga