Indonesische stad overweegt reusachtig standbeeld van spooklegende

Foto Facebook

Kopenhagen heeft de Kleine Zeemeermin, New York het Vrijheidsbeeld… In diezelfde lijn wil een Indonesische stad een enorm beeld van een demon uit een lokaal spookverhaal oprichten. 

De Indonesische stad Pontianak dankt zijn naam aan een demon uit een horrorverhaal. Het afschuwelijke wezen is een vrouw met lange haren en een wit gewaad, die het gemunt heeft op zwangere vrouwen en kinderen. Dat doet de Pontianak, ook wel Kuntilanak, uit wraak omdat ze zelf overleden is terwijl ze een kind baarde.

Een volgens een toeristische organisatie is er geen betere manier om bezoekers naar de regio te lokken dan een reusachtig beeld van de Pontianak. Dat bericht Jakarta Post.

“Mensen zeggen dat ik een bijgelovige boerenpummel ben vanwege het idee”, verduidelijkt Kartius van de organisatie bij de Indonesische krant. “Ze zijn zelf boerenpummels, omdat ze nooit naar het buitenland gaan. Noem me gerust gek, het doet me niets”, aldus de bedenker.

Bewoners van de gelijknamige stad zijn minder happig op het idee van een enorm horrorstandbeeld. Volgens Pontianak Times hebben ze al een protestgroep opgericht, die de bouw van het beeld moet tegengaan.

Voorlopig lijkt het niet zo’n vaart te lopen, want het stadsbestuur zou nog geen informatie gekregen hebben van het provinciebestuur dat verantwoordelijk is voor de toeristische organisatie.