Een open keuken: hoe werkt het?

open keuken

De keukentrend van 2017 staat vast. Open keukens zijn niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Zo’n open keuken biedt veel voordelen, maar denk goed na hoe over je je kookwalhalla in je leefruimte wil integreren.

1. Zwevende keukenkasten

 Je mag niet het gevoel krijgen dat je keuken in je woonkamer gepropt wordt. Met keukenkasten die de grond niet raken creëer je een open gevoel en lijkt het alsof je ruimte wint. Een extra tip: kies voor lichte kleuren. Die geven sowieso meer ruimte.

2. Kookeiland?

open keukenDe belangrijkste vraag die je je moet stellen luidt: ‘Waar plaats ik de kookplaten?’ Wel, dat hangt af van wat soort kok je bent. Ben je graag sociaal als je achter de kookpotten kruipt? Dan kies je voor een kookeiland. Zo kan je je tijdens het koken tot je vrienden of familie richten, die gezellig bij jou in de woonkamer aan het aperitieven zijn. Of je kijkt tv op rustigere avonden. Wil je liever geen pottenkijkers tijdens het koken, dan plaats je de kookplaten tegen de muur. Zo blijft elke maaltijd een verrassing!

3. Ssssst!

Met een open keuken valt er niet te ontsnappen aan levendige, culinaire geluiden. Dat kan aangenaam zijn, maar niet als je rustig een boek wil lezen. Kies daarom voor een vaatwasmachine of oven van Siemens. Die produceren een pak minder geluid en zijn dus perfect voor een open keuken.

4. Wees creatief met decoratieopen keuken

 Een open keuken maakt echt deel uit van je leefruimte dus je kan hem maar beter opfleuren
met planten, die bovendien de geurhinder wegnemen, of een origineel schilderij. En waarom zou je je kookgerei niet uitstallen als kunstwerk? Installeer een staaf met haakjes en hang de mooiste potten en pannen op. Dat noemen wij nu eens praktische kunst.

5. Ruim op!

vaatwasmachine open keukenNu je een gloednieuwe open keuken hebt, draag je er maar beter zorg voor. Een rommelige keuken is nooit een pretje, maar als hij deel uitmaakt van je woonkamer zie je liever geen afwas slingeren. Plaats die daarom meteen in de vaatwasmachine. De vaatwasmachines van Siemens beschikken over een extra mandje waarin je je wijnglazen veilig kunt opbergen. Maak ook na elke kookbeurt je aanrecht en kookplaten schoon.

 

Siemens