Jupiler Pro League - Genk rukt na vlotte zege tegen STVV op naar vijfde plaats

KRC Genk heeft vrijdag op het veld van STVV de openingswedstrijd van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League overtuigend gewonnen met 0-3. Pozuelo, Samatta en Malinovskiy bezorgen Genk met doelpunten voor de rust opnieuw een felbegeerde plaats in de top zes van het klassement. De Limburgse derby zat in de openingsfase helemaal op slot, maar na een ziekenhuisbal van Bagayoko toonde Genk zich ontzettend efficiënt op de counter. Alejandro Pozuelo strafte het Truiense balverlies af: 0-1 na 35 minuten. Vier minuten later kopte Mbwana Aly Samatta op aangeven van uitblinker Pozuelo de 0-2 in doel. In de blessuretijd van de eerste helft hing de thuisploeg helemaal in de touwen. Ruslan Malinovskiy schilderde de 0-3 heerlijk in de winkelhaak. Ook na de pauze leidde Genk de debatten, maar scoren lukte niet meer. STVV onderging de wedstrijd en was enkel gevaarlijk bij spelhervattingen. Genk-doelman Mathew Ryan was telkens attent op het schaarse gevaar voor zijn doel. Samatta scoorde in het slot van de partij bijna zijn tweede doelpunt van de avond, maar zijn uithaal strandde op de deklat.

In de stand rukt Genk op van de achtste naar een voorlopige vijfde plaats. De troepen van coach Albert Stuivenberg hebben 41 punten en houden hun kansen op play-off I gaaf. AA Gent (40), Charleroi (40) en KV Mechelen (38) komen dit weekend evenwel nog in actie. STVV blijft met 26 punten achter op de elfde stek.