Australiër blijft in leven door neus urenlang boven water te houden

Screenshot Facebook / 9NEWS

Een Australische man is na een ongeluk in leven gebleven door een yoga-oefening een heleboel wilskracht. 

Daniel Miller was aan het werk op zijn afgelegen eigendom met een graafkraan. Die gleed, met de de 45-jarige Australiër en al, in een waterput. Miller kwam terecht onder een staaf van de loodzwaar machine en werd zo onder het wateroppervlak gedrukt.

Maar de man gaf niet op. Hij nam een soort yogahouding aan, waarbij hij zo rug zo boog dat hij net met zijn voorhoofd en neus boven water kon komen. Als Miller zich echt inspande, kon hij zijn mond enkele minuten boven het wateroppervlak houden.

Bij 9NEWS vertelt de onfortuinlijke Australiër dat hij ondanks zijn benarde situatie, toch ongeveer bijhield hoe laat het was. Op het uur dat de buurvrouw haar dochter van school zou halen, duwde hij zich weer even boven het water om te kunnen roepen. Gelukkig hoorde de vrouw haar buur in nood en kon ze de ordediensten verwittigen.

Toen die ter plaatse kwamen, zagen ze enkel het voorhoofd en de neus van Miller. De put werd snel gedraineerd, zodat het slachtoffer net iets meer ademruimte had. Vervolgens groeven ze hem uit de modder. Nadat Miller urenlang zichzelf boven het water had geduwd, was hij terug vrij.

Volgens zijn vrouw is het geen toeval dat haar echtgenoot het ongeval heeft overleefd:”Het was een onversneden wilskracht en overlevingsdrang wat hem gestuurd heeft. Daarnaast is hij nog eens fit, sterk en gezond. Geluk heeft hier niets mee te maken. Een legendarische prestatie van een legendarische vent!”