Voortaan alle eetkraampjes op Gentse Feesten per opbod toegewezen

Voortaan alle eetkraampjes op Gentse Feesten per opbod toegewezen

Het is dan wel nog putje winter, maar in Gent wordt al volop nagedacht over de komende Gentse Feesten. Voor het eerst worden 35 standplaatsen voor eetkraampjes met warme bereidingen per opbod toegewezen. Tot de vorige editie werden de standplaatsen enerzijds per opbod aanbesteed. Anderzijds kregen pleinorganisatoren de mogelijkheid om in hun zone ook nog een aantal “ambachtelijke eetstandjes” op te zetten. “Dat leidde tot discussie”, zegt de Gentse schepen voor Feestelijkheden Christophe Peeters (Open Vld). Daarom werd beslist om alle eetkraampjes met warme bereidingen voor de komende vier edities per opbod toe te wijzen.
Er zijn vijf categoriën voorzien: gebak, vegetarisch, hamburgerachtigen en friet, pizza/pasta en “overige”. Wie met 100 pct biologische ingrediënten werkt, mag 10 pct minder betalen dan wat geboden werd.
De openbare elektronische bieding, met toewijzing aan de meest biedende, vindt plaat op 15 maart, onder leiding van een deurwaarder. Geïnteresseerden kunnen voor maximaal twee standplaatsen bieden. “We willen kwaliteit en diversiteit en we willen vermijden dat wie een grote omzet kan genereren via een hamburger- of frietkraam, de rest kan wegblazen door hoger te bieden.”
Er zijn 35 standplaatsen in de aanbieding. Voor het eerst zullen eetkraampjes op de Kouter (Boomtown) staan. Het is uitkijken naar wat geboden wordt. In het verleden werd bijvoorbeeld voor een hamburgerkraam op de Korenmarkt 40.000 euro betaald en elders kostte een spitsburgerkraam 35.000 euro.

bron: Belga