Limburgse derby opent 26e speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

STVV en Racing Genk trappen morgenavond om 20u30 de 26e speeldag in de Jupiler Pro League op gang met hun onderlinge confrontatie op Stayen. Naast de steeds geladen Limburgse derby springt op deze speeldag vooral de confrontatie van zondag tussen nummer twee Anderlecht en nummer drie Zulte Waregem in het oog. Genk miste na het scoreloos gelijkspel van dinsdag bij Waasland-Beveren de kans om in de top zes van het klassement te komen. Het heeft in het klassement twee punten minder dan nummers vijf AA Gent en Charleroi en kan zich geen nieuw puntenverlies veroorloven in de strijd om de zes tickets voor Play-Off I.

Zaterdag staan er vier duels op het programma. Om 18u ontvangt rode lantaarn Moeskroen bekerfinalist KV Oostende, de nummer vier uit de stand. Twee uur later krijgt Charleroi Westerlo over de vloer en treffen KV Kortrijk en KV Mechelen mekaar in het Guldensporenstadion en om 20u30 trappen AA Gent en Eupen hun onderlinge confrontatie in de Ghelamco Arena op gang. De Buffalo's zitten aan acht op twaalf na de winterstop, Eupen heeft als vijftiende en voorlaatste amper drie punten meer dan Moeskroen.

De meest in het oog springende wedstrijd wordt zondag om 14u30 gespeeld, dan ontvangt recordkampioen Anderlecht Zulte Waregem. Bij winst in het Astridpark wipt bekerfinalist Essevee over de Brusselaars naar de tweede plaats in de stand, Paars-Wit kan op eigen veld revanche nemen voor de 3-2 nederlaag uit de heenmatch.

Om 18u moet leider en landskampioen Club Brugge met kersvers Gouden Schoen José Izquierdo naar Lokeren, dat op de vorige speeldag Anderlecht nog in bedwang hield (0-0). Blauw-Zwart barst na het voor hen erg succesvol Gala van de Gouden Schoen (met naast de hoofdvogel voor Izquierdo ook prijzen voor doelman Ludovic Butelle, coach Michel Preud'homme en kapitein Timmy Simons) van vertrouwen en gaat vol voor de drie punten op Daknam.

Later op de avond (20u) sluiten Waasland-Beveren en Standard speeldag 26 af. De zwalpende Rouches, pas negende in de stand, konden na de winterstop nog niet winnen en kunnen nieuw puntenverlies missen als kiespijn.

bron: Belga