Kamer werkt problemen van sommige adopterende homokoppels weg

door
Belga
Leestijd 1 min.

De plenaire Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel van Groen en Ecolo goedgekeurd dat bepaalde potentiële problemen voor adopterende homoseksuele koppels de wereld uit moet helpen. De tekst werd - op de onthouding van Vlaams Belang na - unaniem goedgekeurd. "Steeds meer homoseksuele paren bouwen een gemeenschappelijk ouderschapsproject uit waarbij de ene partner de wettelijke ouder van het kind is en de andere het wil adopteren om eveneens de wettelijke ouder van dat kind te worden", verduidelijken auteurs Stefaan Van Hecke en Muriel Gerkens.

Soms botsen ze echter op problemen. Denk bijvoorbeeld aan gevallen waarbij de andere biologische ouder niet wil instemmen met de adoptie. Of wanneer het koppel uit elkaar gaat en de ander het ouderlijk gezag over zijn of haar kind verliest.

Het wetsvoorstel dat donderdagavond groen licht kreeg, moet dergelijke situaties in de toekomst voorkomen. Opvallend daarbij is nog dat het al om de derde tekst gaat waar Stefaan Van Hecke deze legislatuur vanuit de oppositie een meerderheid voor vindt.

bron: Belga